2. Kontrol MR'ı için Hastane Ziyareti, 10 Ekim 2016

Her hastaneye gelişimiz ayrı bir travma ayrı bir tecrübe oluyor bize... Her seferinde hiç yaşamadığımız bir şeyi yaşıyoruz, yeni şeyler öğreniyoruz, deneyimliyoruz.

Tuğberk’in tedavisi 17 Mart 2016 tarihinde bitti. Bize çizilen süreç ilk altı ay boyunca her ay ultrason, kan ve idrarda HVA MVA tahlili ayrıca üç ayda bir de MR çekimi yapılacaktı. Sonrasında her şey iyi giderse kontrol aralıkları açılacak, iki ayda bir, üç ayda bir gibi süreler olacaktı.



İlk kontrol MR’ını haziran ayında çekilmişti Tuğberk. Şimdi ise ikinci kontrol MR’ını çekilmek için geldik hastaneye. Gene her zaman ki gibi hastaneye gitmeden bir hafta öncesinde gerginlik, şiddetli baş ve mide ağrıları, ayrıca aşırı stresli olma hali başladı.

Bu sefer korkutucu bir haberle açtık haftayı. Pediatri onkoloji polikliniğinde ki doktor elle muayene de lenflerinde şişlik ele geldiğini söyledi. Tabi ki lenflerin şişmesinin bir sürü nedeni olabilir ama bizim aklımıza ilk gelen; Acaba kanser tekrar nüksetmiş ve lenf bezlerinde kendini gösteriyor olabilir mi? Sorusuydu. O gün hastaneye yatışımız, tahlildi kan almaydı derken öğleden sonrayı bulduğu için hocaları kaçırdık. Ertesi güne kadar beklemek ise tarifsiz bir işkence gibiydi. Ertesi gün hocalar viziteye gelip de, muayene ederken bir sıkıntı olmadığını söyleyene kadar o yükle cebelleştik. İşin kötüsü kesin bir şeyde demedikleri için idrardaki vma hva testinin sonucunu bekleyeceğiz. Deli gibi dua ediyorum değerleri yükselmemiş olsun diye.

MR randevusu ve süreci ise başka bir sorun ama devlet hastaneleri olduğu için müdahale etme şansımız yok. Bu sefer özel bir hastanede çektirip 4 günlük süreç yerine bir iki günle, en az yıpranmayla halledelim dedik ama süreç gene aynı olduğu için ve Tuğberk genel anestezi alarak MR çekildiği için tecrübeli doktorlarımızdan vazgeçmek istemedik. Her şey risk oluyor ne de olsa...

Tuğberk'in MR’ı genel anestezi ile çekildiği için anestezi bölümünden onay alınması gerekiyor. Onun içinde kan tahlillerinin, EKG'sinin ve akciğer röntgeninin çekilmiş olması gerekiyor. Hepsi ayrı bir stres, ayrı bir uğraş oluyor. Bu satırları yazarken ve bu tarz konuşmalar yaparken içimden hep "aman bu günlere gelebileceğimizi hayal bile edemiyorduk bir yıl önce, binlerce milyonlarca kez şükürler olsun tabi ki" diye geçiyor ama insanız hepimiz acı çektiğimizde duygularımızı yönetemeyebiliyoruz.

Ama hep şükürler olsun, iyi ki bugünlere gelebildik..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nöroblastom Teşhis Edilirken Dikkat Edilmesi Gereken Testler - 1

Port Nedir? Takılması Gerekir mi?