Ve Tuğberk 2. Kontrol MR'ından Sonra Hayatımıza Yeniden Doğar..

Tedavi biteli 7 ay oldu. Ve bu süreçte İki MR'lı olmak üzere toplamda altı kontrol geçirdik. Sonuncusu geçen haftaydı, ama bir aylık stresime mâl oldu. Sonunda sonuçlar geldi...

Hiç mutluluktan ağladınız mı? diye sormak istiyorum size.



Ya da bol stresten sonra, stresi oluşturan neden ortadan kalktığında stres boşalmasından dolayı ağladınız mı?

İlk mutluluktan ağlamam Tuğberk'i kucağıma aldığımdaydı,
İkincisi ise altıncı kemoterapi sonrası tüm tetkik, tahlil ve biyopsi sonuçları temiz çıkıp tedavinin bir sonunun olacağını öğrendiğim deydi.

Ve o günden sonra mutluluktan ağlamalarım hep Tuğberk'in milatlarından oldu. Kemoterapi sonrası saçları banyoda ıslandığında şekil oluşturacak kadar uzadığında mesela... En son kemoterapiyi alıp hastaneden çıktığımızda... Ve kontrollerden temiz çıktığımızda...
Tıpkı bugün ki gibi.

Bugün bizim için sevinçli bir gündü... İki hafta aradan sonra tekrardan deriiin bir nefes alabildiğimiz bir gündü...

Bugün annemin deyişiyle "her temiz çıkan kontrol sonrası Tuğberk'in hayatımıza bir kez daha doğduğu gün"lerden biriydi. 

Bu kaçıncı yeniden doğuş bilmiyorum.. Aslında biliyorum ama sayısını aklımda tutmak istemiyorum.

Öğleden sonra polikliniği aradım sonuçları öğrenmek için. MR sonucu için anlamlı bir bulgu görülmemiş, diğeriyle aynı dedi doktor. Karaciğeri de hala hetereojen görünüyormuş. Tuğberk'in karaciğerindeki yayılımların saçılmış gibi olduğunu söylemiştim. MR'da karaciğer hep heterojen yani lekeli gibi görünüyor. Ultrasonlarda o lekeli alanlarda canlı bir bulgu olmadığı ortaya çıktı. Biyopsi de ise herhangi bir tümör kalıntısı çıkmadı. Ama Mustafa Salih hoca, tümörler karaciğer üzerinden çekildiği için geride iz bıraktıklarını ve ömür boyu bu izlerin kalma ihtimalinin olduğunu söyledi. Sağlıksal açıdan bir sorun çıkarmayacağını söylediler. Arnavut kaldırımlı yollardaki eksik taşlar gibi görünüyor diye de ekledi. 

Anlayacağınız MR'dan geçtik.

İdrarda VMA ve HVA ise referans değerinin altında olmasına rağmen içimi kurcalamadı değil. Çünkü bu değerler Temmuz, Ağustos ve Eylül'den beri düşüş eğilimi gösteriyor. Yani değerler 13, 8 ve 4 iken Ekim'de ki son tahlil ise tekrar 13 görünüyor. Ama bu değerlerin yiyecek ve içeceklerden etkilendiğini bilsem de, işte yürek kımıldanıyor.

Ve sonuncu güzel haber ise kontroller iki ayda bire çıktı. Stres gene aynı stres ama en azından iki ayda bir hissedeceğiz. Gerçi bir ay boyunca beklemek yerine iki ay boyunca iki kat stres artarak mı hastaneye gideriz orasını bilmiyorum. Onu da önümüzdeki kontrolde tecrübe edeceğiz.

Bu güzel hislerin herkesin yaşaması dileğiyle..

Allahım tüm hasta çocuklarımıza ve ebeveynlerine yardımcı olsun. 

Sevgiyle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nöroblastom Teşhis Edilirken Dikkat Edilmesi Gereken Testler - 1

Port Nedir? Takılması Gerekir mi?